Events og forestillinger

 

BIRCAS program for 2018:

 

4/8 kl. 19 – Fortællinger fra hjertet med Marianne Christensen

 

Vi har med stor glæde inviteret historiefortæller Marianne Christensen tilbage efter et hyggeligt arrangement sidste år. Det er fortællinger i øjenhøjde – uden dikkedarer – fra hjerte til hjerte.

 

‘Hvad hjertet er fyldt af, løber munden over med’. Marianne Christensen øser af sine aktuelle fortællinger om livet på godt og ondt, om kærlighed og andre store følelser. Kom hvis du har lyst til at lade sig overraske og blive grebet af nuet, når fortælleren fra Vordingborg lægger vejen forbi til en aften og kreativ weekend i fortællingens tegn.

 

Mariannes fortællinger stammer mest fra eventyrenes og myternes verden men også fra hendes eget liv på Lolland og i Sydsjælland med enkelte afstikkere ud i den store verden, hvor hun har rejst en del og opfanget historier. Hun er en medrivende og nærværende fortæller, som kan tryllebinde sit publikum. Marianne arbejder aktivt for at udbrede kendskabet til den mundtlige fortællings magi, og hun har deltaget i internationale festivaler i Danmark, England, Kenya, USA og Indien, hvor hun begejstrede med sin humor og glimt i øjet, selv når hun fortæller de mere alvorlige historier om livets skyggesider. Men mest af alt handler det om kærlighed. og det, som hjertet er fyldt af.

 

Støttet af Statens Kunstfond

 

Entré 50 kr. betales i døren – tilmelding på susanne@birca.org

 

5/8 kl. 10-14 – Fortæl NU workshop med Marianne Christensen

 

Vi har også inviteret Marianne til i år at afholde fortælleworkshop på en dejlig søndag. Her kan du blive skarp til at få struktur på den mundtlige fortælling. Deltagerne får indblik i effektive teknikker til at fange og fastholde deres lyttere, bliver klogere på deres egen fortællestil og går hjem med en historie, der er lige til at fortælle i den forsamling, de måtte ønske. Deltagerne lærer om, hvad der er en god historie og hvordan den fortælles godt.

 

Workshoppen henvender sig til alle interesserede, du behøver ikke have nogle forudsætninger. Marianne har i mange år undervist i kunsten at fortælle en god historie og er kendt for at være en inspirerende underviser, som altid kan få det bedste frem i sine deltagere.

 

Marianne Christensen har undervist alle typer af grupper i historiefortælling, blandt andet ejere af gårdbutikker, Bed & Breakfast, kunsthåndværkere, galleriejere, naturguider og mange flere.
– Når man står med sine kunder, er det vigtigt, hurtigt at kunne fortælle en afrundet historie, så man får sit budskab frem og hjælper kunden videre i sin beslutning om at købe eller opleve. En god historie kan ’sælge’ et godt produkt, når den er rigtigt fortalt.

 

Workshoppen består af masser af praktiske øvelser, og alle kommer til at afprøve fortællingen i trygge rammer for et lille publikum.  Selv om man er vant til at fortælle, kan man stadig drage nytte af nogle af Marianne Christensens ’hemmelige tricks’. Der er maksimalt plads til 16 deltagere, og her gælder princippet ’først til mølle’.

 

Deltagelse koster 400 kr. og kan købes her
Nærmere oplysninger om Marianne Christensen her

 

18/9 kl. 16 – Hvordan sætter naturen spor i dansens skabelse?

 

Kom og mød danske og kroatiske dansere til en samtale om natur, krop og dans. Vi fører dig helt ind i kunstens maskinrum til det sarte og ufærdige materiale.

 

BIRCA er under Island Connect residency projektet i september vært for Gunilla Lind Danseteater fra Danmark og koreografen Tatjana Vukadinović fra Kroatien. De vil vise uddrage af deres arbejde og have en samtale med publikum, om hvordan man skaber og lader sig inspirere af bl.a. naturen. Vi serverer urtethe og snacks fra naturens skatkammer.

 

Vises som led i Bornholms Kulturuge, det er gratis, hvis man har et Kulturuge badge – bare duk op.

 

 

Her kan du se afholdte arrangementer i 2018

 

Her er arkiv for 2017