Månedsarkiv: januar 2020

BIRCAS VISION

Bestyrelsen for BIRCA har været i gang med at se på visionen for BIRCA og det er blevet til et smukt dokument, som vi gerne vil dele med alle:

Bækkelund International Residency Center for Artists er et refugium for kunstnere og forskere beliggende i landlige og inspirerende omgivelser midt på Bornholm.

BIRCAs fornemste mål er at sikre optimale arbejdsbetingelser for scenekunstnere til at udfolde ideer og projekter, samtidig med, at de får mulighed for at udveksle overvejelser og erfaringer med kunstnere fra andre – nationale og internationale – miljøer. BIRCAS prøvesale og omgivelser skal skabe rum for møder på tværs af performative udtryksformer– teater, cirkus og dans – og møder med den lokale natur og kultur.

BIRCA skal være den ideelle ramme om udviklingsprocesser; Stedet er ideelt for workshops, prøveperioder for scenekunstgrupper såvel som den individuelle kunstners research og skriveproces. BIRCA skal særligt understøtte yngre (opkommende) performere og performancegrupper og i forlængelse heraf tilbyde workshops med fokus på performing arts og artistic entrepreneurship samt evaluering af kunstneriske processer. BIRCA skal også være en institution, der fornyer sig – den skal være opsøgende og vedvarende hente inspiration og nye målsætninger ved at åbne sig mod det omgivende samfund og fastholde et internationalt engagement igennem tværnationale og tværkulturelle samarbejder. Som en del af dette skal BIRCA også danne rammer for udvikling af ny teori, nye forståelsesrammer samt nye metoder og greb til at gøre scenekunsten til et virkemiddel i/en vej til at opnå en (øjenåbnende) demokratiske debat. 

Der står mere om konkrete mål og samarbejde med lokalsamfundet – hvis du vil læse den fulde vision for BIRCA, så se den her.

Vi har også gjort det muligt at blive medlem af Foreningen BIRCA Residency og dermed være med til at støtte udviklingen af BIRCA. Du og/eller din organisation kan blive medlem – læs mere om det her. Vi håber du vil være med.

Lancering af island connect 2020

Residency programmet Island Connect 2020 Call er nu åbent – det køres i regi af Foreningen BIRCA Residency. I år udvides det med 2 nye partnere i Grækenland og Irland – udover de eksisterende i Kroatien og på Mallorca. Samtidig har vi fået nyt fælles website, hvor man kan læse mere om projektet og de dejlige partnere vi har: www.islandconnect.eu

Danske scenekunstnere der ønsker at søge bedes bemærke:

I får 2 ugers residency på BIRCA enten 3-17/5 eller 30/8-14/9 – vælg hvilken periode I ønsker (de kan ikke ændres) og et residency et af de andre 4 steder af 2 ugers varighed – I kan lave ansøgninger til hvert – men tjek lige datoer og hvad de har fokus på.

I skal også kunne sende kunstnerisk leder etc til Capacity Workshop i Rijeka, Croatien 17-23/5.

I får dækket alle flyrejser og rejse til Bornholm med et max budget på 11.000 kr. pr. Gruppe. Og så får I 10.000 kr. til madudgifter.

Alt det fordi Statens Kunstfond er så venlige at støtte projektet.

Ansøgning via websitet www.islandconnect.eu – deadline er 31/1!

De danske ansøgningerne gennemgås af bestyrelsen for Foreningen BIRCA Residency sammen med vores residency partnere.

Vi glæder os til at se en masse gode ansøgninger og få sendt danske scenekunstnere ud i samarbejder internationalt.

Mange hilsner
Susanne & BIRCAs bestyrelse