Månedsarkiv: september 2021

BIRCA Kulturuge Festival 19/9 kl. 16-19

BIRCA viser 4 forestillinger og 2 udstillinger under den bornholmske kulturuge 21. Alle har været skabt under ophold på Bornholm i et residency på BIRCA. BIRCA bygger på sine internationale netværk og sætter dem sammen med lokale kunstnere for at skabe et helt særligt mix af kunstneriske stemmer. Det er rå scenekunst, et indblik ind i kunstneriske processer med åbning for vigtige debatter.

Kl. 16  – 2 gange Island Connect Ny-cirkus forestillinger i uddrag, skabt under Island Connect Residencies:

Katheen Doherty/Alexander Duarte/Irland/Portugal – “Martyr”

Forestillingen viser en kvindes kamp med sit mørke sind i okkulte og esoteriske symboler med brug af aerial dans.

Beverly Grant/Skotland

Beverly Grant arbejder med et Cyr Wheel og vil kombinere sine cirkuskunstnere med en udforskning af Bornholms ler og tradition for keramik.

kl. 17 Nike Herrberg ”To twerk or not to….”

Nike er så woke, at hun ønsker at annullere sig selv. Tysker (!) Cis kvinde (!) hvid (!) hetero (!) og knapt tatoveret. Værre er kun gamle hvide mænd!

Desværre er resultatet af hendes selvannullering så kedeligt, at hun nu må åbne munden igen. Og danse! Twerke (!) Må Nike overhovedet det? Twerk er afrikansk kulturarv. Se og bedøm selv.

Identitetspolitik er skønt, men rejser mange spørgsmål – Nike tager dem alle op i dette nye forrygende soloshow, der har premiere under kulturugen.

Nike Herrrberg er komiker og artist fra Tyskland, men bosat på Bornholm.

Kl. 17.30-18 Pause

2 udstillinger under temaet No Man is an Island med kunstnere Ida Marie Tjalve og Carolina Nilson fra Bornholm og Dea Botica fra Kroatien kan ses før efter og i pausen.

Kl. 18  – Israel Aloni/ Svensk/Israelsk – ”My Body, My Nation”

Danser og koreograf Israel Aloni, der er leder af det svenske dansekompagni ilDance og har delvis base i Australien viser sin solo forestilling der blev udviklet i residency på BIRCA i 2018. En forestilling der griber an til en dekolonisering af kroppen, en måde at undersøge hvad der præger vores kroppe i vores opvækst.

”You can chain me, you can torture me, you can even destroy this body, but you will never imprison my mind.” – Mahatma Gandhi

Forestillingerne er for voksne og det koster kun 50 kr. med Kulturbadge for hele programmet billetter købes på dette link.

Visninger er støttet af Kulturugen, Bornholms Regionskommune, Statens Kunstfond og Creative Europe.

Her kan du se hele programmet for Kulturugen

Deltag i online visning af The Climate Crucible – 3/9 kl. 14-16!

Vi har de sidste to uger haft gang i et meget spændende forskningsprojekt vi har kaldt The Climate Crucible – 6 kvinder har været i fysisk residency her på BIRCA, mens vi har 6 kvinder deltagende fra Australien, USA og Mexico. Sammen har vi undersøgt naturen på Bornholm – lige rundt om BIRCA, men også Hasle Strand, Svartingedalen, Almindingen og Hammerknuden har vi gæstet – og haft de virtuelle kunstnere med til.

Alle er kvinder, fordi vi ønskede at undersøge sammenhængen mellem kunst, kvinder og klimaaktivisme. Hvordan har vi kunnet lære af hinanden, metoder, tænkning, væren? Og undervejs skabe nye aktivistiske værker?

Nu vil vi gerne dele lidt af det med jer derude – og det sker i morgen fredag kl. 14-16 via dette zoomwebinar – bare klik på link og I kommer ind.

I vil få vist 12 små værker/reflektioner og til sidst vil jeg lave et ritual, hvor vi takker naturen omkring BIRCA. Vores hyldest til Kastajnetræet. Min partner på projektet er en meget spændende kunstner fra Australien Moira Finucane – vi mødtes i Melbourne i februar 20 hvor vi sammen fødte ideen til at samle kvinder for at dele processer. Moira vil introducere visningen i morgen med vores erfaringer fra disse spændende uger.

De deltagende kunstnere er:
På BIRCA: Linh Le/DK, Madeleine Kate McGowan/DK, Tanya Rydell Montan/SE, Ana Bauman/PA, Amanda Tonna/Malta, Josie Dales-JonesUK
Online:: Elizabeth Doud/USA, Rachel Lewindon/AU, Raina Peterson/AU, Violetta Luna/ME and Yumi Umiumare/AU samt Moira Finucane

Projektet er i øvrigt støttet af Statens Kunstfond.