Månedsarkiv: december 2022

Åbne calls for residencies i 23

Nu er vi klar til at lancerer vores 3 calls for residencies i 23 – BIRCA Kids, BIRCA Women og den nye i familien BIRCA Queer. Alle har deadline for ansøgninger 31/1-23.

Læs mere om BIRCA Kids – kun for dansk baserede scenekunstfamilier

Læs mere om BIRCA Women – for danske og internationale scenekunstnere

Læs mere om BIRCA Queer – for danske og internationale scenekunstnere

Alle residencies er støttet af Statens Kunstfond Projektstøtteudvalg for Scenekunst.

Nogle vil måske savner Island Connect – den arbejder vi stadig på, da vi afventer endeligt svar fra EU om vores ansøgning. Der kommer noget ud forhåbentlig i løbet af januar, men et eller andet vil vi lave for vi elsker det netværk og har netop fået 3 nye spændende partnere på Sardinien, Korsika og Tenerife.

BIRCA årsrapport 2022

2022 har igen været et travlt år for BIRCA. Stedet har foldet sig ud på mange måder med spændende projekter og kunstnere, der har brugt stedet. Vi har fået støtte fra Statens Kunstfond til årets residencies under titlen Radical Women på i alt 200.000 til Island Connect, BIRCA Women og BIRCA Kids. Desuden har vi fået indirekte støtte gennem Metropolis til projektet Talking Landscapes, hvor vi også havde en udstilling på Bornholms Kunstmuseum om Walking Landscapes og udfoldende de første ideer til næste års Performing Landscapes projekt. Projekterne er også blevet støttet af Bornholms Regions Kommune, Fogs Fond og BUPLs fond. Island Connect er støttet af Creative Europe og i løbet af året har vi arbejdet på at styrke projektet fremover med en stor ny EU ansøgning, hvor 3 nye partnere fra Sardinien, Korsika og Tenerife er blevet tilføjet. Der har været fine selvorganiserede residenser med Queen of the Meadow-projektet fra Irland, Second Hand Women fra Tjekkiet, Golden Joint residency med Julie Rasmussen, Degenerate Art Ensemble fra USA, Delia Trice fra Italien/DK, og vi har budt to russiske scenekunstnere velkommen gennem organisationen Artists at Risk. I alt har 68 scenekunstnere med deres 16 børn gæstet os i 2022.Derudover har vi haft groove workshop og flere andre individuelle besøg.

Vi har uddybet og styrket de 3 spor, vi arbejder med: Det lokale/ø-identitet, naturforbindelser/-klimaovervejelser og kønsidentitet. Vi har skabt plads til en nuanceret forståelse af kønsbegrebet og til en omfavnelse af forældreskabet. Således har der været børn til stede på rigtig mange residencies. Vi arbejder målrettet på at skabe omgivelser, hvor børn er velkomne.

Læs hele rapporten med en masse skønne fotos her