At være på flugt

BIRCA har i øjeblikket som led i Island Connect projektet besøg af de to skønne klovne fra Ibiza: Monma og David fra kompagniet Clownidoscopio. De to mimiske klovne er her for at skabe en ny forestilling sammen med den danske teaterchef fra Limfjordsteatret Gitta Malling. Sammen arbejder de med følelsen af at være flygtning i den kommende forestilling for børn. David er på flugt og har intet sted at være, Monma derimod er bundet på 9. generation af familiens æbleplantage og længes efter at komme væk. Hvordan forstår vi hinanden? Hvordan kan vi sætter os ind i, hvordan det er at være den anden? Det er sjovt, fysisk og uden at bruge et ord formidler de et stort registre af følelser for os.

 

Samtidig arbejder den danske performer og iscenesætter Eja Due fra Teater Bæst sammen med den iranske musiker og komponist Tin Soheili – også de med tematikken flugt. De undersøger i ugens løb personlige historier om flugt for at finde ligheder og forskelle i følelsen af flugt, hvad enten den er konkret fysisk eller en indre flugt fra de ting, vi ikke ønsker at tage med os videre i livet. For Tin er flugt en konkret erindring han har med sig fra Iran, for Eja er flugt en mere subtil følelse af at ville væk og ville noget andet. De vil i ugens løb udveksle deres historier med bl.a. flygtninge på Bornholm for at åbne for alle de fine historier folk bærer med sig og dermed udvikle materiale til forestillingen.

 

BIRCA inviterer sammen med kunstnerne til en lille visning af deres work-in-progress onsdag den 9. maj kl. 19. Her vil man kunne se, hvad de har arbejdet med og være i dialog med kunstnerne om deres undersøgelser af tematikken flugt og få en kop kaffe. Alle er velkomne – bare duk op.

 

I slutningen af juni vil begge grupper arbejde videre på projekterne i residency på BIRCA’s partner på Mallorca C.IN.E, og senere på året vil forestillingerne spille på Mallorca og i Danmark.