BIRCA Kulturuge Festival 19/9 kl. 16-19

BIRCA viser 4 forestillinger og 2 udstillinger under den bornholmske kulturuge 21. Alle har været skabt under ophold på Bornholm i et residency på BIRCA. BIRCA bygger på sine internationale netværk og sætter dem sammen med lokale kunstnere for at skabe et helt særligt mix af kunstneriske stemmer. Det er rå scenekunst, et indblik ind i kunstneriske processer med åbning for vigtige debatter.

Kl. 16  – 2 gange Island Connect Ny-cirkus forestillinger i uddrag, skabt under Island Connect Residencies:

Katheen Doherty/Alexander Duarte/Irland/Portugal – “Martyr”

Forestillingen viser en kvindes kamp med sit mørke sind i okkulte og esoteriske symboler med brug af aerial dans.

Beverly Grant/Skotland

Beverly Grant arbejder med et Cyr Wheel og vil kombinere sine cirkuskunstnere med en udforskning af Bornholms ler og tradition for keramik.

kl. 17 Nike Herrberg ”To twerk or not to….”

Nike er så woke, at hun ønsker at annullere sig selv. Tysker (!) Cis kvinde (!) hvid (!) hetero (!) og knapt tatoveret. Værre er kun gamle hvide mænd!

Desværre er resultatet af hendes selvannullering så kedeligt, at hun nu må åbne munden igen. Og danse! Twerke (!) Må Nike overhovedet det? Twerk er afrikansk kulturarv. Se og bedøm selv.

Identitetspolitik er skønt, men rejser mange spørgsmål – Nike tager dem alle op i dette nye forrygende soloshow, der har premiere under kulturugen.

Nike Herrrberg er komiker og artist fra Tyskland, men bosat på Bornholm.

Kl. 17.30-18 Pause

2 udstillinger under temaet No Man is an Island med kunstnere Ida Marie Tjalve og Carolina Nilson fra Bornholm og Dea Botica fra Kroatien kan ses før efter og i pausen.

Kl. 18  – Israel Aloni/ Svensk/Israelsk – ”My Body, My Nation”

Danser og koreograf Israel Aloni, der er leder af det svenske dansekompagni ilDance og har delvis base i Australien viser sin solo forestilling der blev udviklet i residency på BIRCA i 2018. En forestilling der griber an til en dekolonisering af kroppen, en måde at undersøge hvad der præger vores kroppe i vores opvækst.

”You can chain me, you can torture me, you can even destroy this body, but you will never imprison my mind.” – Mahatma Gandhi

Forestillingerne er for voksne og det koster kun 50 kr. med Kulturbadge for hele programmet billetter købes på dette link.

Visninger er støttet af Kulturugen, Bornholms Regionskommune, Statens Kunstfond og Creative Europe.

Her kan du se hele programmet for Kulturugen