Contact Zones projektet

BIRCA er partner med Danig Performing Arts Service på projektet Contact Zones, der er støttet af Creative Europe. 28/7 holder vi en en-dags festival med forestillinger i dette regi. Mød bornholmske, danske og internationale scenekunstnere under 35 år. Se forestillinger i andre formater med et engagement, der måske rusker op i dit syn på verden

CONTACT ZONES forestillingerne er primært for unge og voksne, men de åbne forestillinger kan ses af alle. Der bliver vist 8 forestillinger i alt, heraf er 3 internationale og 4 af dem har bornholmsk tilknytning.

CONTACT ZONES vil for en dag omfavne Gudhjem og skabe liv i gader og pladser på en ny og anderledes måde, give de lokale beboer og tilrejsende turister nye oplevelser gennem at skabe nye mødesteder, hvor kunsten åbner øjne for nye vinkler på tilværelsen.

Se mere om festivalen på www.contact-zones.dk

CONTACT ZONES-festivalen på Bornholm er led i et større europæisk samarbejde mellem 4 organisationer, der ud over Danig Performing Arts Service/BIRCA omfatter ONDADURTO TEATRO og Margine Operativo fra Italien samt Protagon/Antagon fra Frankfurt i Tyskland. Alle organisationer driver lokale streetart festivaler og er aktive i internationale sammen-hænge. Det fælles projekt er støttet af midler fra Creative Europe.

CONTACT ZONES er et internationalt interdisciplinært projekt, der skaber kontakt mellem scenekunsten, ukonventionelle spillesteder og mennesker. Projektet støtter sitespecifik scenekunst skabt af unge under 35. Det sker gennem at vise forestillinger på festival, men også gennem invitationer til residencies, afholdelse af workshops og symposier. Desuden er der fælles strategier for at støtte unge under 25 år’s møde med scenekunsten, skabelse af et særligt videobox-projekt og fælles indsatser på sociale medier.

Se nærmere på www.contact-zones.eu

Fælles Facebook-site her

I forbindelse med festivalen i Gudhjem vil de 3 øvrige festival partnere komme til Bornholm til et partnermøde, og de vil således deltage i festivalen. Dermed bliver festivalen også en platform for de deltagende artister til at skabe internationale netværk.