Events og forestillinger

PROGRAM FOR 2023 (opdateres løbende)

20/5 kl. 17-17.30 WAITING FOR THE BAD THING TO HAPPEN af Noora Hannula/The Nordic Beasts – arbejdsvisning

Inspireret af nutidige skildringer af “verdens ende” udforsker WAITING FOR THE BAD THING TO HAPPEN med humor og begavet koreografi de ting, vi anser som meningsfulde eller værd at iscenesætte og dele, når vi bliver konfronteret med vores egen dødelighed – og vores ønske om at afslutte med et brag!

Showet starter med, at publikum møder fem unge dansere – Bjartey Élin (IS), Lauri Lohi (FI), Thea F. Möller (SE/UK), Shelmith Øseth (NO) og Rune Klenø (DK), som vil byder velkommen til denne menneskehedens sidste selvhjælpsgalla, hvor vi forbereder os på at møde Afslutningen på den mest meningsfulde måde og selvfølgelig også med det største brag!

Den kendte finske koreograf Noora Hannula er for nyligt flyttet til Bornholm, og det er en stor glæde for BIRCA at byde hende velkommen her på øen og på BIRCA. Forestillingen som er støttet af Statens Kunstfond og Nordisk Kulturfond vil senere have premiere under Bornholms Kulturuge, hvor den vises på Campus Bornholm. Den er skabt til et ungt publikum – så tage endelig 13-årige og opefter med – og visningen er ganske gratis – bare duk op!

2/6 kl. 19-20.30 BIRCA WOMEN UNDERSØGER BORNHOLMSK NATUR

6 kvindelige scenekunstnere har arbejdet i maj måned i den Bornholmske natur for at skabe scenekunst enten sammen eller hver for sig. De kommer fra Australien, USA, Danmark, Bulgarien, Finland og Letland. Her i slutningen viser de, hvad de har arbejdet med. Det er en invitation ind i maskinrummet, der hvor kunst bliver til. Det er sårbart og smukt. Vi ved ikke helt hvor det ender, men hvis du er nysgerrig på ny kunst og hvordan det relatere sig til klimakrise, biodiversitet og landskabet og gerne vil overraskes – så kom med.

Her er arkiv for afholdte workshops og arrangementer i 2017-22