Events og forestillinger

BIRCA Kulturugen program 13/9 kl. 16-20

Vi har et fint lille program med i alt 5 unge/nye kunstnere vi præsenterer under kulturugen i et samlet program søndag den 13/9: 3 gange Island Connect work-in-progress, Antoinette Helbing og Manon Duquesnay. Vi starter kl. 16 og slutter ca 20, du er velkommen til at tage en madkurv med og nyde den på BIRCAs grund. Vi serverer kaffe/the/vand og der kan købes vin og most.

Kl. 16 starter vi med at vise work-in-progress visninger af de danske, kroatiske og græske kunstnere, der har deltaget i projektet Island Connect op til Kulturugen – der er ca 30 min til hvert projekt. Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Bornholms Regionskommune og Kulturugen.

Den danske gruppe hedder Jokers Dinner og er et interdisciplinært kunstnerkollektiv, der arbejder med interaktive ceremonialle værker. De er i gang medarbejdet med forestillingen “Lost? – An Identity Hunt”, hvor fortabte, globale verdensborgere kan genfinde deres stjålne identitet og generobre deres privatliv – alt det vi alle har mistet til data, kunstig intelligens og samfundets stigende overvågning.

Den græske gruppe hedder Creo Dance Company og er ledet af koreograf Polina Kremasta. De har indsamlet materiale fra folkedanse flere steder i verden, og vil også mens de er på Bornholm finde lokale danse, der kan indgå i deres forestilling. Forestilling hedder ”Commun” og der vil blive vist uddrag fra denne.

Den kroatiske grupper Soundspiels arbejder med mix media projekter og består af filmmaker/forfatter Nicole Hewitt, media/lyd kunstner Ivan Slipčević samt billedkunstner Vida Guzmić. De tre vil arbejde med vandringer i landskabet og visningen vil foregår udenfor.

Efter de 3 visninger kl. 17.30 byder vi velkommen til danser og koreograf Antoinette Helbing og hendes forestilling THE LAUGHING GAME, der vises i BIRCAS gårdhave. Det e​r en koreografisk undersøgelse af latter, der bevæger sig i krydsfeltet mellem dans, installation og koncert tæt på publikum. Latteren undersøges seriøst som social kommunikation, kropslig tilstand, klukkende lyd og sprudlende fornemmelse, dens smitsomme kraft og ​dens befriende virkning. ​ THE LAUGHING GAME e​r en hyldest til latter – en fejring af dens funktioner & underfundigheder. Visningen er støttet af Kunstfondens Sommerpulje.

Ml. 18 og 19 vil der være en spise/drikkepause, hvor man samtidig kan se film installationen AFTERLAUGHTER, som tager udgangspunkt i The Laughing Game, og med filmmediet undersøger nye vinkler på latteren, dens bevægelser og skrøbelighed.

kl. 19 vises danseforestillingen Médula af den dansk-spanske duo Manon & Borja. Manon & Borjas vision er at uddybe dans og bevægelse, fra et anatomisk og sansende udgangspunkt. Forestillingen arbejder med rygmarven som inspirationskilde, og arbejder med følelser og sensationer af stilhed, frustration, lammelse, mobilitet og frihed.

Duoen består af Manon Siv Duquesnay, international danser og koreograf, opvokset på Bornholm, samt hendes partner Borja Llorente, danser og koreograf fra Madrid.

Billetter der inkluderer alle 5 visninger koster 100 kr./50 kr. hvis man har Kulturuge Badge og skal købes online på forhånd via dette link.

Læs mere om alle Kulturugens arrangementer her

 

Her er arkiv for afholdte workshops og arrangementer i 2017, 18, 19, 20