Internationale perspektiver

At arbejde internationalt er helt essentielt for mig – det er i mit blod. Jeg startede ud i 90’erne med Trevor Davies som mentor med de gode Kulturby 96 dage, hvor vi havde en lind strøm at internationale projekter og gæstespil – og det har flydt i mit blod lige siden. Derfor er det internationale perspektiv for mig også ret mangetydigt og funderet i mangeårige venskaber og kontakter over hele verden. Det handler ikke kun om at komme ud og møde mennesker, ikke kun om at turnere – det handler om at skabe varige forbindelser og skabe nye ting sammen. Som vi fx i flere år har arbejdet med at skabe et fagligt netværk omkring Kunstnerisk entreprenørskab “Deploy EU”, som jeg netop sammen med Udviklingsplatformen har søgt Creative EU støtte til – det vil skabe mange doblede muligheder for danske kunstnere hvis vi får lov til at lave det.

 

Jeg har fra 95 været medlem af netværket IETM, der er mit forbindelsesled, og jeg deltager så vidst muligt i alle møder rundt i Europa. Jeg har arbejdet i ITI – International Theatre Institute – netværket og elsker dets multikulturelle approach. Jeg har været til ISPA møder. Undersøger pt Res Ars netværket, der arbejde med kunstneriske residencies. Og i dag er jeg også medlem af FACE netværket. Jeg ELSKER netværk. Men de er også mit arbejdsredskab til at opbygge egne netværk, og projekter, det er her jeg får min nye viden, her jeg møder mennesker, der inspirere mig. Jeg har været på et utal af festivaler og set et utal af forestillinger rundt i verden – og det ELSKER jeg også. Og ja så fører det hele også til turneaktiviteter. Nogle gange når vi taler om det internationale arbejde misser vi denne flertydighed, fordi vi så gerne vil sælge forestillinger.

 

Jeg har gennem mit arbejdsliv arbejdet med at sælge forestillinger, og sådan lidt i det skjulte har jeg hele tiden haft forestillinger på turne. I 2017 havde jeg forestillinger i Kina, Frankrig og 2 gange i Norge. I dette forår arbejder jeg med gæstespil til Norge (hvor Lyst#2 lige nu skaber et hel del debat), Holland og Belgium. Det kræver meget planlægning, og utroligt meget hårdt slid at få solgt forestillinger – og derfor er jeg forsigtig med at love for meget på dette felt. Men jeg har vældig meget lyst til at lave mere turnesalg internationalt. Jeg ved også at, for at lykkedes med det skal en kunstner virkelig ville det, have fokus på det og være parat til at skabe den ultimative klarhed på, hvem han/hun er og brande optimalt. Man skal have gode forestillinger med noget på hjertet, man skal stikke næsen frem, man skal kende sit “marked” og være villig til at tage til netværksarrangementer, pitche og lytte på hvad arrangørerne efterspørger. Man skal med andre ord virkelig være professionel.

 

Det er egentlig hele baggrunden for, at jeg arbejder med mentorships og udvikling af det kunstneriske ståsted – jeg “sælger” ikke kunstnere før jeg virkelig ved hvem de er og kan – og kan stå 100% inde for dem. Mit eget netværksrenomme er jo også altid på spil. Vi skal stå last og brast om det og gå distancen. Og ofte indebærer det en god rum tid og en masse møder, der slet ikke ser ud til at være for at turnere. Ofte skal man først lave noget sammen og have en introduktion. Og man skal vide hvad man gør.

 

Derfor skal man gå til netværksmøder – og her i foråret har udviklingsplatformen arrangeret en del række af International Encounters hvor man kan suge viden til sig om netværksplatforme mm. – det starter 8/3 – I kan læse mere om det her

 

Hvis man virkelig vil i dybden, så jeg har lavet det kursus jeg selv ville ønske jeg havde haft her i maj mdr. på BIRCA – Capacity Building Workshop med mig selv, Pia Buchardt og Yohann Floch som dine guider ind i en masterplan for dit internationale virke. Hvor du vil møde internationale kollegaer, der kan hjælpe dig videre. Læs mere om det her. Jeg glæder mig helt vildt til at teste dette nye format – og håber DU vil give det en chance. Jeg har gjort det så billigt som muligt – endda en early bird pris indtil 1/4 på kun 4000 kr plus moms (det er inkl. indlogering og mad).

 

Og endelig er der residencies – her kan man få god tid til at undersøge sine samarbejdspartnere mens man skaber kunst. OG dagens gode nyhed er at NU er vi klar til at annoncere Island Connect Croatia – og du har 3 uger til at skrive en kort motiverende ansøgning om, hvorfor det er dig, der skal til Kroatien og Bornholm denne sommer for at skabe fordybelse – deadline 19/3. Læs mere om det her

 

Ja der er mange aspekter og mange muligheder, mange byggesten du kan gribe og arbejde videre med.

 

Og du kan se eller gense det web event jeg havde med Janet Attwood 14/2 om selflove – eller begynde at glæde dig til vores næste web event 14/3 med den skønne Beth Lefevre – det er ganske gratis.

 

WEB EVENT WITH BETH LEFEVRE ON VISIONS AND LIMITING BELIEFS

Wednesday 14/3 at 16 on Zoom

Meet Beth Lefevre – the Master Trainer of all things. She was the first to become a master trainer of the Passion Test, but she also brought into this work a bunch of her own things on letting go of all the things that holds you back in life. And she runs the Passion Test for Business program.

She taught me so many things and I am so happy to be able to share this moment with her – bringing to you practical sensible advice on how to live your life in peace.

Read more about Beth here. To register and get the full benefit go here

 

Grib mulighederne
Susanne