Praktisk om birca

Vi glæder os meget til at byde dig velkommen her på BIRCA og dele vores smukke rum og dejlige omgivelser med dig. Vi vil gøre alt for, at du får et dejligt arbejdsophold – og her er lidt informationer om stedet og hvilke faciliteter, vi kan tilbyde.

HAR DU BRUG FOR EN LÆGE – så er der en i Klemensker. Ring: 56966049

FØR ANKOMST

Sæson fra 1. maj til 30. september – det er primært i den periode, at vi har åbent for arbejdsophold, workshops og prøveforløb, samt arrangerer åbne visninger, forestillinger og kulturevents.

Ønsker du et ophold udenfor sæson – så kontakt os på info@birca.org.

Booking – al booking af ophold skal ske via info@birca.org.

Bookingen er først endeligt gyldig, når den fremsendte faktura er betalt.

Afbestillingsregler – Ved afbestilling senest 1 måned før ophold, refunderes det fulde beløb.

Ved afbestilling senere end 1 måned før refunderes 50 % af prisen.

Husdyr – er tilladt på BIRCA – men aftal det lige med os.

Rygning – er IKKE tilladt på alle indendørs arealer. Og vi ser gerne, at man ikke efterlader cigaretskodder på vores fælles udendørs arealer.

ANKOMST

Tilrejse – se gerne under ‘Rejseplaner’. Her finder du oplysninger om diverse transportmuligheder – fly, tog, bus – samt numre til øens taxa-selskaber.

Parkeringspladser – meddel det gerne ved booking af ophold, om du kommer med bil. Vi har omtrent 5 parkeringspladser.

Check-in tid – er tidligst kl 14 eller efter aftale. Vi er ret fleksible, og du kan altid vente i vores dejlige opholdsstue med en kop kaffe, eller gå en tur på vores grund, mens vi gør værelset klar til dig.

Indkøbsmuligheder og busstoppested – Brugsen ligger i Klemensker 3 km væk – de har åbent hver dag 7.30 til 18. Busstoppested er lige ved siden af.

OPHOLD

Prøvesalene (hvid og sort sal) – er hhv. 160 m2 og 130 m2 store. De er indrettet med lydanlæg. Salene er i reglen udlejet sammen med værelserne i residency ordningen. Men skulle du få spontant lyst til eller brug for at arbejde i disse rum, så tjek ind med os – så ser vi, om de er ledige, evt. på udvalgte dage. Angiv også gerne ved booking, om du har brug for en prøvesal.

Værelserne – er lyse, med kun få nødvendige møbler og i reglen indrettet med 2 sengepladser, evt. med mulighed for en ekstra opredning. De er fordelt på hovedbygningen og på Atelieret, som ligger ovre i staldbygningen. BIRCA har i udgangspunktet 12 sengepladser, men 1. salen i Atelieret egner sig også som sovesal til en større gruppe mennesker på maks 10.

Sengetøj og 1 stk. håndklæde – indgår i opholdet. Ekstra opredning samt sengetøj/håndklæde kan tilkøbes og afregnes ved afrejse. Har du spørgsmål hertil, så kontakt os via info@birca.org.

Vaskemaskinen – i kælderen kan bruges efter behov og mod betaling. Ved længere ophold er det op til den enkelte, om man ønsker at vaske sit sengetøj og håndklæde undervejs.

Fælles køkkenfaciliteter – der er to køkkener på BIRCA begge i hovedhuset – stuen og kælderen. Der er gaskomfur, køleskab, fryser og opvaskemaskine. Atelieret har et lille køleskab samt vandkoger til te/kaffe.

Madordning – man er i udgangspunktet selv ansvarlig for sine måltider, da BIRCA ikke har nogen kok ansat. I og med der er tale om et arbejdsrefugium, værner vi også om de individuelle behov i forhold til arbejdsprocesser. Vi spiser dog normalt aftensmad sammen, hvor vi i fællesskab køber ind og forbereder måltider.

Fælles toilet- og badefaciliteter – findes i stueetagen på hovedbygningen.  Ved Atelieret findes vores dejlige udendørs toilet med udsigt og et bad med vand fra brønden.

Fællesarealer – i hovedbygningen forefindes en hyggelig opholdsstue med pejs, en spisestue med plads til 12 spisende gæster, samt en dejlig terrasse med plads til 16-20 spisende gæster. Derudover er der flere solskinskroge på grunden med borde, bænke og liggestole. Til grunden hører også en lille stribe skov, som man kan gå på opdagelse i.

Vi forventer, at man i reglen efterlader fællesarealerne som man gerne vil forefinde dem.  🙂

Farveprinter – står i hovedbygningen og det koster 1 kr. per A4 ark.

Cykler – har vi 3 stk af og de kan benyttes frit. Skulle du dog komme til at miste en cykel eller ødelægge den, hæfter du for den med 1000 kr.

Frivilligt praktisk arbejde – BIRCA dækker mange bygninger og arealer, herunder en dejlig køkkenhave. Skulle man have lyst til et afbræk i sine studier/prøver, så er man velkommen til at trække i arbejdstøjet og bruge et par timer på havearbejde eller andet praktisk arbejde – og det er helt frivilligt.

Natur, strand og omegn – nærmeste strand ligger ved Hasle, ca. 6 km fra BIRCA, på Bornholms vestkyst. Ønsker man storslået natur kan det anbefales at tage en gåtur rundt om Hammeren oppe nordpå ved Allinge-Sandvig, som ligger ca. 14 km væk.

For information om de regionale busser rundt på øen – se Bornholms regionale bustrafik.

Nærmeste busstoppested er Klemensker, ca. 3 km fra BIRCA.

Se mere om Bornholms smukke seværdigheder og naturområder under ‘Om Bornholm’.

Trådløst internet / wifi – har vi på stedet. Du får udleveret koden ved ankomst.

AFREJSE

Slutrengøring – hvis ikke du selv rengør værelset, koster det et gebyr på DKK 200,- for at vi overtager rengøringen.

Check-ud tid – er gerne senest kl. 12 eller efter aftale. Vi modtager gerne sengetøj og håndklæder så tidligt som muligt på afrejsedagen pga. vask og klargøring til de næste gæster.

Skulle du have nogen som helst spørgsmål til ovenstående, så tøv ikke med at kontakte os på info@birca.org.  🙂