Residencies

Du kan altid kontakte os for at komme i et betalt residency – men vi har også 2 programmmer vi deltager i, hvor gratis ophold er muligt. Her er der åbne calls.

Island Connect

BIRCA udbyder i samarbejde med C.IN.E på Mallorca og Domino i Kroatien to gratis residencies for danske scenekunst grupper i 2019 i et projekt der hedder Island Connect. Projektet er i 2019 støttet af Statens Kunstfond.

Island Connect er et fælles projekt mellem 3 europæiske residency centre for scenekunst beliggende på øer – Bornholm/Danmark, Mallorca/Spanien og Silba/Kroatien. Formålet med Island Connect er at give arbejds-betingelser for scenekunstnere til at udforske nye projekter og ideer, samtidig med at de sættes ind i en international sammenhæng og udveksler med scenekunstnere fra andre miljøer. Vi tror på, at der samtidig er en særlig ide i at arbejde på øer, hvor der skabes en særlig koncentration og lokale miljøer, der kan skabe baggrund for nytænkning af den kreative proces.  Programmets 3 partnere har alle stærke international kontakter i forskellige scenekunst genrer og dele af verden. Alle tilbyder høj scenekunstfaglig ekspertise udover arbejds- og prøvefaciliteter.

Formatet blev testet af med stor succes i 2018, hvor to danske grupper (Teater Bæst og Gunilla Lind Danseteater), en fra de Baleariske øer og en fra Kroatien deltog.

At deltage i Island Connect gav en perfekt mulighed for at fordybe mig i min koreografiske praksis med ro omkring mig, i smukke omgivelser og uden presset om deadlines og forventninger. Det at residenciet bestod af to dele gjorde at jeg kunne lade projekt gære i den mellemliggende periode og dermed have mere plads til refleksion over mit arbejde.  Gunilla Lind

I 2019 deltager fra Danmark MYKA/My Grönholdt og Sara Aviaja Hammeken – Se nærmere om modtagere her – se nærmere under arrangementer omkring visninger på BIRCA.


Du kan læse om call for 2019 her– projektet gentages i 2020 – call vil komme op i begyndelsen af det nye år.

Læs mere om Island Connect samarbejdet her

Contact Zones

I 2019 er vi desuden del af det europæiske projekt Contact Zones i samarbejde med partnere i Italien og Tyskland – læs om projektet her

Her tilbyder vi 4 residencies på BIRCA i perioden 5-19/7 – 2 til solo-artister og 2 til grupper på max 4. Residencies vil være gratis med mad og der vil være et mindre fee til at dække fx transport. Deltagerne er fundet.

Læs om det danske Contact Zone her