Residencies

Du kan altid kontakte os for at komme i et betalt residency – men vi har også programmer vi deltager i, hvor gratis ophold er muligt. I år har vi haft åbne calls på 4 forskellige residencies – 14/5 er der deadline på det sidste – BIRCA Kids.

Island Connect

Island Connect er et fælles projekt mellem 5 europæiske residency-centre for scenekunst beliggende på øer – Bornholm/Danmark, Mallorca/Spanien, Cres/Kroatien, Naxos/Grækenland og Limerick/Irland. Formålet med Island Connect er at give arbejdsbetingelser for scenekunstnere til at udforske nye projekter og ideer, samtidig med at de sættes ind i en international sammenhæng og udveksler ideer og erfaring med andre miljøer. Projektet har løbet nogle år og har for 2021-22 fået støtte fra Creative Europe, desuden er der støtte fra Statens Kunstfond og Bornholms Regionskommune. Til næste år er der givet et værk i kommission til 2 bornholmske scenekunstnere, der skal arbejde med Ø identitet, derfor er der kun et residency i udbud til en dansk baseret gruppe på 3 personer, og vi leder efter en grupper der arbejder med Aerial Dans som har lyst til at udvikle den genre på et ophold på Irish Aerial Creation Center i Limerick/Irland – datoer er:

23-27/3         Springlab med deltagelse af kunstnerisk leder i Limerick
3-16/5           Residency på BIRCA/Bornholm – der er ikke rig til aerial
9-21/8           Residency på IACC/Limerick, Irland – med fuld teknisk rigsystem til aerial

Alle rejse- og opholdsudgifter vil blive dækket, alle vil få en diæt på 25€ per dag, og der vil være et samlet honorar per gruppe på 2600€.

Call er afsluttet – se resultater her

BIRCA WOMEN

I perioden 17-30/5 deltager 7 kvindelige scenekunstnere i BIRCA Women residency,  hvor der er fokus på at skabe nye samskabende rum for udvikling af scenekunst – følgende deltager:

Nike Herrberg, cirkusartist bosat på Bornholm

Karolina Wojtowicz, cirkusartist

Jasmin Sofie Sabroe, cirkusartist og danser

Alice Presencer, danser og sanger

Tanya Rydell Montan, dansekunstner

Birgitte Lundtoft, dansekunster

Lene Kreilgaard, dansekunstner

Rikke Lund Heinsen, Den Danske Scenekunstskole har deltaget i udvælgelsen og vil samtidig deltage i residenciet og være med til at sætte rammer for det samskabende arbejde de 7 kvinder vil lave under residenciet.

Residenciet er støttet af Statens Kunstfond, alle kunstnere får et honorar på 10.000 kr. plas rejser, mad og logi.

BIRCA KIDS – deadline 14/5!

For BIRCA Kids er for kunstnerfamilier og der er 2 uger at vælge mellem i perioden 21/6-4/7. Se nærmere her.

Kunstnere får dækket transport, logi og mad, man får en prøvesal at arbejde i samt et honorar på 5000 kr. pr. uge.

Støttet af Statens Kunstfond.

The Climate Crucible

THE CLIMATE CRUCIBLE  handler om kunst, kvinder og klima strategier og bringer 8 internationale kvinder sammen for at skabe, dele og provokere temaer for overlevelse gennem udveksling og udforskning af kunstneriske værktøjer og metoder. THE CLIMATE CRUCIBLE koordineres med den internationale kunstner, miljøforsker, kulturaktivist Moira Finucane/Finucane & Smith fra Melbourne/Australien og kurator og kunstner Elizabeth Doud fra Ringling Museum of Art of Sarasota, Florida/USA.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond og vi dækker rejser, ophold og mad for alle deltagere.

Ansøgning på en side, der begrunder hvorfor man gerne vil deltage og hvilke relevante erfaringer man kan bringe ind i projektet samt en sides CV, skal forfattes på engelsk og vil blive vurderet af Susanne Danig sammen med Moira Finucane og Elizabeth Doud.

Vi har besluttet at rykke residency til 22/8-5/9 – call er afsluttet og ansøgere har fået besked, og vi arbejder nu med at finde de helt rigtige kunstnere til residency.

Læs mere om projektet her