workshops

 

Her er det foreløbige workshop-program for sommerperioden 2017 på Birca:

 

 

JULI

 

 

24. – 28. juli:

Workshop med dream yogi Kai Schoppe og kunstnergruppen Hello!earth med temaet “Lucid Dreaming”

Om kurset: “Lucid dreaming – Lucid living – Dream Yoga practises for becoming aware and awake. This workshop is designed to train and use our awareness in different mental states. One of the main goals of the dream yoga is to combine the dreaming/sleeping state with the waking state, so that there is no gab between the two.”

Hello!earth er et kunstnerkollektiv, som arbejder tværdisciplinært med særligt fokus på at inddrage publikums nærvær som et medskabende element i kunstoplevelsen. Deres arbejde tager afsæt i en fundamental interesse for og udforskning af bevidsthed, og de søger at udfordre vores gængse opfattelse af virkeligheden ved at eksperimentere med relationen mellem mennesker, værker og steder.

 

Se evt. mere om gruppen på www.helloearth.cc.

 

For mere information (engelsk kursusbeskrivelse) og tilmelding – se her.

 

 

AUGUST

 

 

1. – 8. august:

Butoh Camp – med danser og koreograf Anita Saij.

Workshoppen tager afsæt i Anita Saijs mangeårige studier i den japanske eksperimenterende dans, Butoh, og hun har igennem årene udviklet sit helt unikke undervisningskoncept med fokus på frisættelse af individets iboende kreative potentiale til at bevæge sig – og lade sig bevæge. Som primære inspirationskilder tjener både den indre og den ydre natur, og der vil indgå øvelser og små visninger/performances både i BIRCAS store, åbne prøvesal og ude i den vilde bornholmske natur.

 

For mere information om Butoh Camp, tilmelding og betaling – se her.

 

 

10. – 17.august

“Ma in Natura” Camp – master class modul med Anita Saij

 

Et master class kursus for kunstnere, der ønsker at udforske deres arbejde i et tæt samspil med den forunderlige bornholmske natur, og som ønsker at være en del af et nyt og spændende master class program ledet af Anita Saij.
På kurset går vi ind i undersøgelsen af den dybe ydre og indre sansning, bl.a. ved hjælp af fænomenet Ma, som oprindeligt stammer fra Zenbuddhismen og dækker de to betydninger ”tomhed” og ”rummet mellem tingene”. I kunsten siges det, at det netop er i tomheden vi kan generere nærhed og personlige oplevelser med dybde for vores publikum. Ligesom i musikken, hvor det netop er i stilheden mellem tonerne, vi lytter og bliver intenst nærværende. Via en forståelse af Ma får vores arbejde en ny og spændende dimension og helt anden betydning for vor tid.

 

På dette modul fokuseres der særligt på de individuelle deltageres igangværende projekter og kunstneriske profiler. Udover den daglige grundtræning arbejdes der ydermere med meditation og mindfulness, og i løbet af ugen vil vi besøge og arbejde i nogle af Bornholms smukkeste naturområder.

 

For mere information om Ma in Natura Camp, tilmelding og betaling – se her.

 

 

19. – 23. august:

Jeg har besluttet at udskyde denne workshop til foråret for at kunne fokusere på at arbejde på BIRCAS fundament, nye samarbejder og ideer til fremtiden – tror workshoppen bliver endnu bedre af det.

Workshop med kunstner-coach, producent og ejer af Birca, Susanne Danig, og gæstelærere

 

5 dages workshop for internationale scenekunstnere midt i den skønne bornholmske natur med et team at internationale eksperter til at sætte dig på ret kurs i dit arbejdsliv. Giv dig tiden til at forstå, hvad der driver dig, hvad dine spidskompetencer er, og hvor du er i naturligt arbejdsflow –  og skab med det udgangspunkt en solid handlingsplan for dit virke.

 

Gæstelærere: Yohann Floch/FACE, Marie le Sourd/On-The-Move, Chrissie Faniadis/EUNIA mm og Pia Buchardt/Kulturkonsulent Aarhus Kommune & Kulturby 2017

 

18 – 21. maj 2018 

Yoga-workshop med Mette Lønhart og Susanne Danig

Mette underviser i Yin yoga og Kundalini yoga, og Susanne er leder af Birca og står for værtskabet, og derudover tilbyder hun gerne sine redskaber i The Passion Test for dem, der måtte have lyst til det.

Udover yoga indeholder kurset også daglig meditation, walking meditations og indlagte perioder med stilhed i naturen.

 

Maks deltagerantal: 12.

 

For mere information om kurset samt tilmelding – se her.

 

 

Gem

Gem

Gem

Gem