Afholdte arrangementer 2018

18/9 kl. 16 – Hvordan sætter naturen spor i dansens skabelse?

Kom og mød danske og kroatiske dansere til en samtale om natur, krop og dans. Vi fører dig helt ind i kunstens maskinrum til det sarte og ufærdige materiale.

 

BIRCA er under Island Connect residency projektet i september vært for Gunilla Lind Danseteater fra Danmark og koreografen Tatjana Vukadinović fra Kroatien. De vil vise uddrage af deres arbejde og have en samtale med publikum, om hvordan man skaber og lader sig inspirere af bl.a. naturen. Vi serverer urtethe og snacks fra naturens skatkammer.

 

Vises som led i Bornholms Kulturuge, det er gratis, hvis man har et Kulturuge badge – bare duk op.

 

3/9 kl. 19-20.30 – Meet the artists Vala & Linda

Birca har i øjeblikket besøg af to internationale kunstnere Linda Birkedal fra Norge og Vala Tomasz Foltyn fra Polen – de vil begge 3/9 præsentere deres værk og åbne for diskussion – alle er velkomne.

 

Vala Tomasz Foltyn/Valentine Tanz koreograf, performer, kurator og producer samt leder af Lamella the house of queer arts and Krakow Art House – the home for creative arts. Vala er transgender og er i øjeblikket i gang med et projekt, hvor hun stiller op som kandidat til borgmester posten for Krakow – se mere på: https://valatanz.wixsite.com/valatanz

 

Linda Birkedal er danser og koreograf som efter at have haft base i London og København, nu arbejder fra Stavanger, hvor hun i 1999  skabte Molitrix Scenekunst. Molitrix Scenekunst (MoS) skaber nutidig scenekunst med udgangspunkt i elektronisk musik, visuel kunst, tekst/stemme og film og har skabt en række roste forestillinger i forskellige formater. Se mere her: www.molitrixscenekunst.com

 

5/8 kl. 10-14 – Fortæl NU workshop med Marianne Christensen

Vi har også inviteret Marianne til i år at afholde fortælleworkshop på en dejlig søndag. Her kan du blive skarp til at få struktur på den mundtlige fortælling. Deltagerne får indblik i effektive teknikker til at fange og fastholde deres lyttere, bliver klogere på deres egen fortællestil og går hjem med en historie, der er lige til at fortælle i den forsamling, de måtte ønske. Deltagerne lærer om, hvad der er en god historie og hvordan den fortælles godt.

 

Workshoppen henvender sig til alle interesserede, du behøver ikke have nogle forudsætninger. Marianne har i mange år undervist i kunsten at fortælle en god historie og er kendt for at være en inspirerende underviser, som altid kan få det bedste frem i sine deltagere.

 

Marianne Christensen har undervist alle typer af grupper i historiefortælling, blandt andet ejere af gårdbutikker, Bed & Breakfast, kunsthåndværkere, galleriejere, naturguider og mange flere.
– Når man står med sine kunder, er det vigtigt, hurtigt at kunne fortælle en afrundet historie, så man får sit budskab frem og hjælper kunden videre i sin beslutning om at købe eller opleve. En god historie kan ’sælge’ et godt produkt, når den er rigtigt fortalt.

 

Workshoppen består af masser af praktiske øvelser, og alle kommer til at afprøve fortællingen i trygge rammer for et lille publikum.  Selv om man er vant til at fortælle, kan man stadig drage nytte af nogle af Marianne Christensens ’hemmelige tricks’. Der er maksimalt plads til 16 deltagere, og her gælder princippet ’først til mølle’.

Nærmere oplysninger om Marianne Christensen her

 

4/8 kl. 19 – Fortællinger fra hjertet med Marianne Christensen

Vi har med stor glæde inviteret historiefortæller Marianne Christensen tilbage efter et hyggeligt arrangement sidste år. Det er fortællinger i øjenhøjde – uden dikkedarer – fra hjerte til hjerte.

 

‘Hvad hjertet er fyldt af, løber munden over med’. Marianne Christensen øser af sine aktuelle fortællinger om livet på godt og ondt, om kærlighed og andre store følelser. Kom hvis du har lyst til at lade sig overraske og blive grebet af nuet, når fortælleren fra Vordingborg lægger vejen forbi til en aften og kreativ weekend i fortællingens tegn.

 

Mariannes fortællinger stammer mest fra eventyrenes og myternes verden men også fra hendes eget liv på Lolland og i Sydsjælland med enkelte afstikkere ud i den store verden, hvor hun har rejst en del og opfanget historier. Hun er en medrivende og nærværende fortæller, som kan tryllebinde sit publikum. Marianne arbejder aktivt for at udbrede kendskabet til den mundtlige fortællings magi, og hun har deltaget i internationale festivaler i Danmark, England, Kenya, USA og Indien, hvor hun begejstrede med sin humor og glimt i øjet, selv når hun fortæller de mere alvorlige historier om livets skyggesider. Men mest af alt handler det om kærlighed. og det, som hjertet er fyldt af.

 

Støttet af Statens Kunstfond

 

12-15/7 kl. 19.30 – MEANINGLESSNESS

En performativ samtale om objekter og mennesker med den australske smykke designer Su san Cohn, som pt også udstiller på Grønbechsgaard.

 

Hvordan kan du som borger agerer proaktivt, når din regering handler ud fra værdier, der er fjendtlige i forhold til dine egne værdier?

 

Læs mere om forestillingen her

 

9/5 – Mød klovnene fra Ibiza

BIRCA har i øjeblikket som led i Island Connect projektet besøg af de to skønne klovne fra Ibiza: Monma og David fra kompagniet Clownidoscopio. De to mimiske klovne er her for at skabe en ny forestilling sammen med den danske teaterchef fra Limfjordsteatret Gitta Malling. Sammen arbejder de med følelsen af at være flygtning i den kommende forestilling for børn. David er på flugt og har intet sted at være, Monma derimod er bundet på 9. generation af familiens æbleplantage og længes efter at komme væk. Hvordan forstår vi hinanden? Hvordan kan vi sætter os ind i, hvordan det er at være den anden? Det er sjovt, fysisk og uden at bruge et ord formidler de et stort registre af følelser for os.

 

Samtidig arbejder den danske performer og iscenesætter Eja Due fra Teater Bæst sammen med den iranske musiker og komponist Tin Soheili – også de med tematikken flugt. De undersøger i ugens løb personlige historier om flugt for at finde ligheder og forskelle i følelsen af flugt, hvad enten den er konkret fysisk eller en indre flugt fra de ting, vi ikke ønsker at tage med os videre i livet. For Tin er flugt en konkret erindring han har med sig fra Iran, for Eja er flugt en mere subtil følelse af at ville væk og ville noget andet. De vil i ugens løb udveksle deres historier med bl.a. flygtninge på Bornholm for at åbne for alle de fine historier folk bærer med sig og dermed udvikle materiale til forestillingen.

 

BIRCA inviterer sammen med kunstnerne til en lille visning af deres work-in-progress onsdag den 9. maj kl. 19. Her vil man kunne se, hvad de har arbejdet med og være i dialog med kunstnerne om deres undersøgelser af tematikken flugt og få en kop kaffe. Det er gratis, alle er velkomne – bare duk op.

 

I slutningen af juni vil begge grupper arbejde videre på projekterne i residency på BIRCA’s partner på Mallorca C.IN.E, og senere på året vil forestillingerne spille på Mallorca og i Danmark.